s

Er was eens een bioloog...

Mediskincare merk voor huidverbetering en huidverjonging

Jong en ambitieus met hersens

Rond 1950 verhuisde de Zweedse arts professor Ericson naar Frankrijk. Daar ging hij als bioloog en onderzoeker in de leer bij professor Alexis Carrel, een eminente bioloog die in 1912 de Nobelprijs voor Geneeskunde ontving.

Parijse liefde

Professor Ericson wijdde zijn leven aan medicijnen en onderzoek. In het ziekenhuis waar hij werkte specialiseerde hij zich in chirurgie en het herstellen van verbrand huidweefsel. Toen hij zijn toekomstige vrouw ontmoette, een gekwalificeerd schoonheidsspecialiste, ging een nieuwe wereld voor hem open.

Ericson Institut de Beauté

Samen zagen zij kans de dagelijkse praktijk van professor Ericson toe te passen op de huid van cliënten van mevrouw Ericson. De resultaten waren ver boven verwachting.

In 1962 opende het paar het eerste Ericson Instituut, waar professor Ericson zijn Cellulaire Therapie in de praktijk bracht. 

 

Ericson Laboratoire, het énige professormerk

De succesvolle resultaten van het Ericson Instituut werden door de Parijse jet set in de armen gesloten. Enige tijd later resulteerde een samenwerking met apothekeres Lydia du Martin en een grote investeringsmaatschappij in de oprichting van ons merk Ericson Laboratoire.

Tegenwoordig zijn wij partner van huidspecialisten, huidtherapeuten, (medi)spa's, klinieken en hotels in meer dan 70 landen.