s

Mediskincare Blog

 • Hoe leer je jezelf een ochtendritueel aan waar je productiever van wordt?
 • Tips & Tricks

Hoe leer je jezelf een ochtendritueel aan waar je productiever van wordt?

Productiever ochtendritueel

Ochtendritueel. Voor het ongetrainde oor klinkt het als een new-age onzin concept. Maar dat is het niet. Simpel gezegd: een ochtendritueel is een reeks acties die je direct na het wakker worden doet om je voor te bereiden op een productievere dag.

De meeste mensen hebben de gewoonte om te laat wakker te worden. Ze haasten zich dan de deur uit en pakken ergens onderweg een koffie en misschien een ontbijt.Dit is een slechte routine die voor de hele dag een slechte toon zet.  

Het goede nieuws is dat je elke ochtend de keuze hebt je dag aan te scherpe. Dus sta op en maak je klaar voor  een verandering waarmee je een ochtendritueel bouwt die je dag een boost geeft. 

Het is logisch

Het is geen hogere wiskunde. Veel artikelen proberen hun gelijk te halen door te verwijzen naar wetenschappelijke studies en de psychologie. Maar studies zijn niet noodzakelijk, noch moeten het je motiverende factor zijn. Dus we gaan niet praten over de menselijke psychologie en studies maar laten het gezonde verstand aan het woord.

Laten we eens kijken naar twee opties voor het opstaan en het starten van de dag:

Scenario # 1

Je wordt wakker en onmiddellijk pak je je smartphone, enigszins verblind door het heldere scherm op je nog slaperige ogen. 12 meldingen van verschillende apps, sociale netwerken, e-mails en sms-berichten (waarschijnlijk een aantal dringende en sommige niet zo urgent). Je zet de tv aan terwijl je klaar maakt en kijkt naar de ochtend nieuws (criminaliteit, zwaar verkeer, misschien wat regen). Je bent aan de late kant voor een vergadering, je gaat de deur uit zonder te ontbijten en rusht naar je vergadering om je dag te beginnen.

Scenario # 2

Je wordt wakker 30 minuten eerder dan normaal en onmiddellijk besteed je enkele minuten in stilte, waardeer de stilte voordat u uw dag te beginnen. Je zit rechtop in bed, sluit je ogen weer en brengt de komende paar minuten mediteren, gewoon concentreren op je ademhaling en het beoefenen van het beheersen van je gedachten. Op je eigen tijd, ga je en fix je jezelf een vers fruit smoothy. Terwijl je de tijd neemt om te genieten van uw ontbijt, schrijf je je doelen voor de dag op. De belangrijkste, gevolgd door het overige minder belangrijke doelen. Eindelijk je pickt-up uw smartphone om de meldingen van snacht’s te controleren en uw doelen en prioriteiten dienovereenkomstig aan te passen. Met enige tijd om te sparen voor uw eerste vergadering, neemt u de wandeling die doorkruist door het park.

Welke scenario denk je van ganser harte gelooft, zal leiden tot een betere dag? Welk scenario is dichter bij uw huidige situatie?

Dit klinkt misschien als twee uitersten, maar het verschil tussen deze twee ochtenden is echt een paar kleine en zeer eenvoudige keuzes. Zelfs als u op dit moment dichter bij scenario # 2 bent, is er nog steeds waarschijnlijk veel ruimte voor verbetering.

Waarom de dag goed beginnen zo belangrijk is?


Baring buitengewone omstandigheden, zul je wakker worden morgenochtend, de ochtend na dat, de een navol dat, en waarschijnlijk de volgende 10.000-20.000 ochtenden na dat. Waarom zou u wat tijd doorbrengen om erachter te komen wat een betere is, meer productieve dagen maken omdat je een heleboel van hen voor doet ?

 

Stel jezelf de vraag, is het mogelijk dat je je beter kunt voelen elke dag, is het mogelijk om harder te werken, is het mogelijk je alert wordt, geconcentreerd en ontspannen zijn als je een paar fundamentele dingen veranderd over het starten van de dag? Is het mogelijk?

Een logische persoon zou waarschijnlijk ja zeggen. Dus hoe kan je het optimaliseren van uw ochtenden en het opbouwen van een ochtendritueel?

Hoe ziet een ochtendritueel eruit?

Een ochtendritueel en het complexiteit zal afhangen van de persoon die de uitvoering uitvoert. Het kan slechts een of twee dingen zijn, of het kan een half dozijn zijn. Er is geen definitie van wat een ochtendritueel eruit ziet of op hoeft te lijken. Tot slot, is het wat u beter laat voelen, meer productieve en alert voor de komende dag.

Hier zijn een paar voorbeelden alleen maar om je een idee te geven:

 • Sta 10 minuten te vroeg op om te mediteren

Hier is een ander voorbeeld:

 • Sta 30 minuten te vroeg op
 • Strek gedurende 10 minuten
 • Noteer doelen voor de dag in volgorde van belangrijkheid


Hier is weer een ander voorbeeld:

 • Sta 1 uur te vroeg op
 • Lees 20 minuten voor
 • Noteer een aantal ideeën voor uw bedrijf
 • Drink een verse fruit smoothie

Werk aan de belangrijkste taak van de dag.

Tot slot, hier is een laatste voorbeeld:

 • Word wakker om 06:00
 • Mediteer 10 minuten
 • Oefening voor 5-7 minuten (pushups, joggen etc.)
 • Drink een groot glas water
 • Bepaal uw taken en doelstellingen voor de dag
 • Begin de dag


Nogmaals, bewerken van een ochtendritueel kan zo simpel zijn als je wilt, maar je moet het testen en focus op de dingen die je het grootste voordeel voor de dag te geven. Dit zal alleen komen uit je het testen van verschillende elementen in de tijd.

Wat zijn typische elementen van een goed ochtendritueel?

Er zijn een heleboel opties als het gaat om het bouwen van een ochtendritueel, in feite, uw mogelijkheden zijn eindeloos. Misschien vindt u dat 15 minuten van de tekening helpt u met uw creativiteit voor de dag of u kunt leren dat spelen met onze hond brengt je in een goede gemoedstoestand voor de rest van de dag. Er is echt geen limiet.

Met dat gezegd, zijn er een aantal gemeenschappelijke elementen van geweldige ochtend rituelen die vermeldenswaard dat kan dienen als een goede start punt. Laten we eens een kijkje bij enkele van de meest populaire nemen:

Water - Er wordt gezegd dat als je dorst hebt, ben je al uitgedroogd. Bovendien, we weten allemaal dat ons lichaam en vooral onze hersenen absoluut water en hydratatie nodig hebben ,dus is het zinvol om je dag te beginnen met een glas water. Terwijl je wakker bent zonder te drinken, maar als je wakker wordt in de ochtend, heb je waarschijnlijk al 6-8 uren zonder water gezeten. Probeer het drinken van water als je wakker wordt.

Ontbijt - De meeste mensen eten een soort van ontbijt in de ochtend, of het nu een volle, zware ontbijt, yoghurt, een mueslireep, of misschien gewoon een kopje koffie op de weg. Hoe vaak heeft u echt geëxperimenteerd om erachter te komen welk soort voedsel u de meeste energie en helderheid geeft?

Lichamen van iedereen zijn verschillend, echter proberen om suikerhoudende voedingsmiddelen te vermijden, en experimenteren met hoge energie voedingsmiddelen, zoals groenten en fruit en voedselrijk smoothies. Houd u rekening met de inname van voedsel in de ochtend ,dat kan een van de grootste factoren die de toon zal zetten, voor de dag dus extra te betalen en veel aandacht aan wat echt werkt voor u is.

Oefening - Oefenen is een geweldig hulpmiddel om toe te voegen aan uw ochtendritueel arsenaal en het uitoefenen, met name in kleine hoeveelheden eigenlijk geeft je meer energie. Dit hoeft niet om een ​​volledige workout bij uw plaatselijke sportschool, op slechts enkele minuten van pushups, joggen rond het blok of yoga kan een enorme impact op uw dag voor de boeg hebben.

Familie - Als je een ondernemer bent , ben je de heletijd bezig. Een bedrijf is niet gebouwd 9-5, het is opgebouwd uit 07:00-23:00. Er is altijd meer te doen en er is nooit genoeg tijd. Sommige speciale familie tijd toe te voegen aan je 's ochtends routine kan belangrijk zijn, niet alleen voor het starten van de dag goed, maar ook de rest als je familieleden.

Lezen - Zeer weinig mensen zouden debatteren met de voordelen van het lezen. Het stimuleert de geest, breidt uw gedachten en uitdagingen uit. Als de meeste van uw iets dagelijks lezen gebeurt dat online, probeer te veranderen en eigenlijk pak een boek dat je nooit klaar bent, of kies een nieuwe. Misschien zelfs te proberen een boek totaal anders dan wat je eerder hebt gelezen. Vergeet niet, het doel is om de toon voor de dag in te stellen, zodat je je vasthoud aan positieve boeken.

Schrijven - Het schrijven heeft veel voordelen. Het helpt je beter vorm gedachten en spoelen ideeën die vastzitten in je hoofd. Dit betekent niet dat je nodig hebt om een ​​boek, een blog post of zelfs een dagboek te schrijven. Slechts een paar ideeën, zij het product ideeën, zakelijke ideeën, kan marketing ideeën zeer nuttig zijn en helpen vonk uw dag.

Stilte - Er is iets te zeggen voor stilte en in een wereld waar er de constante geluiden van de stad, reclame en deuken en ringen van uw smartphone, een paar maanden van pure, ononderbroken stilte kan een gouden manier om je gedachten recht te krijgen en in-lijn voor de dag.

Meditatie - Veel mensen zijn in eerste instantie nadelig voor meditatie. Misschien is het een branding probleem ,echter meditatie heeft zeker zijn voordelen en veel succesvolle mensen zweren erbij. In feite, op een recente conferentie, Tim Ferriss gezegd dat als er een ding is dat hij zou veranderen over zijn verleden, zou het zijn geweest om te beginnen eerder mediteren.

Meditatie, kan echt zo simpel stilte + focus. Denkt u dat sommige stilte en aandacht u kan helpen? Het is vrij moeilijk om te betogen tegen een beetje van stilte en focus in je leven.

Set Your Goals voor de dag - als ondernemer, en misschien een ondernemer die nog een baan heeft, je waarschijnlijk honderden taken op je to-do lijst.

Het is zo gemakkelijk overweldigd te zijn, en de focus van je doelen voor de dag te verliezen. Probeer te beginnen met het opschrijven van uw drie belangrijkste doelen en doelstellingen eerste ding in de ochtend, te beginnen met degene die je absoluut moet afmaken.

Dit is slechts een lijst van de verschillende, meer voorkomende en traditionele elementen toe te voegen aan uw ochtendroutine. Zoals eerder vermeld, zal uw recept van de ochtend rituelen variëren op basis van wat voor u werkt.

Hoe maak je je eigen ochtendritueel

Je ritueel is alleen jouw ritueel. Het hoeft niet ingewikkeld te zijn en je zult moeten experimenteren om te zien wat het beste werkt voor jou.

1. Begin met je anker - Begin met het kiezen van een ritueel je denkt dat het het meeste effect zal hebben en dit door het beoefenen van het maakt het een deel van je ochtend. Ik heb gesproken met UJ, oprichter van The 5 Minute Journal en gedragsverandering specialisten, UJ zei:

Blijf bij uw eerste taak voor minstens een maand voordat er iets anders toegevoegd wordt op je ochtendritueel. Het moet zo veel een deel van uw ochtend zijn dat uw dag niet goed voelt als je het niet doet. Net als tandenpoetsen.
Voor veel mensen is dit anker geeïndigd als een bepaalde tijd eerder wakker worden. Dit is een grote, omdat het meteen stress voorkomt van te laat komen, en heeft u de tijd om andere rituelen uit te voeren.

2. Gewenste elementen toevoegen - Zodra uw anker ritueel onderdeel van uw routine is geworden, kunt u beginnen met het toevoegen van anderen in de volgorde waarin u zich het meest comfortabel voelt en opnieuw langzaam implementeren ieder zodat je jezelf niet of overcommit overweldigen. Dat is de snelste reden dat mensen op geven tijdens het opbouwen van een geoptimaliseerde ochtendritueel en gaan terug naar oude gewoonten.

3. Schakel dingen in en altijd testen - Als een bepaald ritueel niet werkt voor u en u bent niet op de hoogte van de voordelen na het geven van het een eerlijke kans, wees niet bang om het uit te gooien. Niet elke ritueel is voor iedereen. Na verloop van tijd leert u wat het beste werkt voor jou. U houdt het ritueel dat het beste werkt en snel zul je een ochtendritueel die u echt bereidt voor een optimale dag van de productiviteit en het harde werk.

4. stok met het - Het belangrijkste is als je eenmaal hebt ontdekt wat voor u werkt, blijf daar. Maak er is niet een aflatende deel van je 's ochtends als tandenpoetsen. In tijd, zal het een tweede natuur geworden en je zal niet een meer over denken.

Tools die helpen je ochtendritueel te bouwen en te optimaliseren

Voor het grootste deel, je hebt echt niet iets nodig  om een ​​ochtendritueel te creëren. Echter, er zijb een aantal grote middelen die wel een stap verder gaan, dat hebben veel mensen geholpen een betere ochtend en dagen voor zichzel te creën

 

Enkele van de meest populaire instrumenten en middelen zijn:

5 Minute Journal en 5 Minute Journal AppDe 5 Minute Journal en App werd gemaakt door Alex Ikonn en UJ Ramdas als een zeer eenvoudige kader voor het krijgen van hoe uw dag begon, en het duurt maar een paar minuten elke ochtend.

The Five Minute Journal is een van de eenvoudigste manieren die ik heb gevonden om consequent te zorgen het verbeteren van mijn welzijn en geluk. Zowel in termen van de verwezenlijking en de daadwerkelijke meetbare, meetbare resultaten - Tim Ferriss, NY Times best verkopende auteur


Headspace Meditatie (App)

Headspace beschrijft zichzelf als een lidmaatschap van de sportschool voor de geest. Een cursus van de geleide meditatie, geleverd via een app of online. De perfecte app en intro tot meditatie voor beginners en intermediaire meditators.

Coach.Me (App)

Coach.me telt coaching, de gemeenschap, en de gegevens om u te helpen in uw beste te zijn en het bereiken van je doelen. Een geweldige app om u te helpen zich aan de doelen die u implementeren in uw ochtendritueel.

The Miracle Morning van Hal Elrod (Boek)

De Miracle Morning wordt door velen beschouwd als "een van de meest levensveranderende boeken ooit geschreven". Dit boek is kan u helpen elke dag veranderen door te laten zien hoe je wakker wordt elke dag met meer energie, motivatie en focus om je leven te nemen en bedrijf naar het volgende level.

Conclusie

Uw ochtend zet ondubbelzinnig de toon voor de hele dag. Het zal tijd nemen om een ​​geoptimaliseerde ochtendroutine die goed werkt voor u te ontwikkelen, maar wat belangrijk is dat je elke ochtend verantwoordelijk bent voor de beslissingen die je dag beginnen.

Met zoveel dagen voor je, is er geen reden om enige tijd te optimaliseren van uw routine en het bouwen van een ochtendritueel die u en uw bedrijf zal nemen om het naar het volgende niveau te brengen.

Wat is jouw ochtendritueel?

Wat voor ochtendrituelen heb je ontwikkeld? Wat heb je gevonden, dat boven alles, een boost geeft aan je dag en je helpt om je focus, helderheid en de productiviteit naar een hoger niveau te tilt?? Laat het ons weten in de commentaren.

 

 

 • Tips & Tricks

Reacties op deze post (1)

 • Jun 22, 2015

  Ik ga elke dag meteen na het opstaan 20 minuten hardlopen en dan pas ontbijten. Goed voor de lijn en de geest :-)

  — Riet

Plaats een reactie