s

Mediskincare Blog

  • Vitamine en de huid
  • Huidhuidadviesvitamine

Vitamine en de huid

[shout]Vitamine en de huid,de invloed van vitamine op de huid is zeer groot. We onderscheiden een aantal vitaminen die de huid gunstig ten goede kunnen komen.[/shout]

Vitamine A en de huid

Een ander woord voor vitamine A is retinol en dat is afgeleid van het Latijnse woord “retina”. Retina betekent eigenlijk netvlies en misschien zei je moeder vroeger ook tegen jou dat je veel wortels moest eten voor goede ogen. Wortels zijn namelijk rijk aan vitamine A en deze vitamine speelt een grote rol bij het gezichtsvermogen. Niet alleen voor de ogen maar ook voor de huid is vitamine A belangrijk, het regelt namelijk de keratinevorming in de huid. In de bovenste laag van de huid bevind zich keratine, het is namelijk een eiwit en vitamine A reguleert de ontwikkeling van de cellen en de celdifferentiatie, hierdoor wordt de huid op een gezonde manier vernieuwd. Vitamine A wordt vaak ingezet bij een oudere huid omdat het rimpels en pigmentvlekken vermindert en de elasticiteit verhoogt.

Effectiviteit en veiligheid van vitamine A op de huid

Retinol kan in de bovenste lagen van de huid makkelijk doordringen omdat het in vetoplosbaar is. Helaas werkt het minder sterk in de diepere huidlagen omdat die lagen meer water bevatten. Het actieve ingrediënt tegen veroudering en huidschade is niet Retinol maar Retinolzuur. Dit omzetproces vind plaats in de huid en zorgt voor een beter communicatie tussen de cellen. De esters van retinol hebben ook een anti age effect omdat het sterke antioxidanten zijn die de huid beschermen. Vitamine A in cosmetica is absoluut veilig en effectief. Meerdere onderzoeken hebben de veiligheid vastgesteld. Retinol in cosmetica kan namelijk niet door de huid heen gaan maar wel in de huid werken.

Vitamine A en overgevoeligheid van de huid

Natuurlijk is het mogelijk dat je een reactie krijgt op vitamine A maar dat komt in de praktijk zeer weinig voor. Het percentage vitamine A is in cosmetica namelijk laag, niet omdat je er irritaties kunnen optreden maar omdat de lage concentraties voldoende zijn. Dit komt omdat vitamine A makkelijk penetreert in de huid en daarom is er niet meer nodig. Toch komen er soms gevoeligheid reacties voor, maar dit is meestal bij Aziatische mensen of mensen met een extreem gevoelige en dunne huid. Vitamine C is misschien wel de meest bekende vitamine en deze vitamine heeft ook een sterke werking. Het is niet alleen een bekende vitamine maar ook een belangrijke vitamine.Gezonde voeding bevat van nature vitamine C en beschermt je zo ook tegen ziektes.

Vitamine C en huid (Vitamine C en collageen)

Niet alleen om bepaalde ziektes te voorkomen maar ook om je huid in balans te houden is vitamine C noodzakelijk. Vitamine C in namelijk mede verantwoordelijk voor de vorming van Collageen, en zoals we wel weten bepaald collageen (bindweefsel) de stevigheid van de huid. Vitamine C doet veel meer. Vitamine C is een natuurlijk antioxidant en beperkt de schade door UV straling in de huid. Je kan vitamine C dus eigenlijk niet weg denken in je dagelijkse behoefte. Helaas kan vitamine C niet zo makkelijk doordringen in de huid als vitamine A, hiervoor zijn hogere concentraties nodig. Vitamine C is in wateroplosbaar en wordt niet door je eigen lichaam aangemaakt, je hebt het dus echt nodig via je voeding. Het beste werkt Vitamine C in combinatie met andere antioxidanten, de meest doeltreffende vitamine is vitamine E. Vitamine C heeft ook een positief effect op de huidbarrière, daardoor zal de huid beter gehydrateerd blijven. Daarnaast kan vitamine C ook gebruikt worden bij pigmentvlekken, vitamine C kan namelijk de productie van melanine onderdrukken en de huid en pigmentvlekken oplichten.

Vitamine E en de huid

Net als vitamine C is vitamine E een sterk antioxidant en geeft het bescherming tegen schadelijke factoren zoals vrije radicalen die op hun beurt weer onderandere voor huidveroudering zorgen. Ook vitamine E wordt niet aangemaakt door het lichaam maar wordt verkregen uit noten, oliën, vis en granen. De huid slaat vitamine E op in de keratinocyten en de talgklieren scheiden vitamine E uit. Er zijn meerde vormen van vitamine E, de bekendste en de meest voorkomende vorm van vitamine E is Alpha-topopherol. Het beschermt de cellen tegen oxidatieve stress wat de huid kan verouderen en beschermt tegen UV straling. Vitamine E komt veel voor in Argan olie en wordt als natuurlijke zonebeschermer gebruikt door de Berbervrouwen uit Marokko. Vitamine E staat erom bekend dat het de ruwe, droge en beschadigde huid weer herstelt en het transepidermale waterverlies tegengaat. Vitamine E heeft een sterkere werking in combinatie met vitamine C. Meso Vit Behandeling Wij weten precies hoe belangrijk vitamines zijn voor je zijn en daarom heeft Ericson Laboratoire daar een speciale lijn op gebaseerd: Meso-Vit Vitamin Booster. Meso Vit is een combinatie van Meso-Like en Vitamines, door middel van de Micro-Pick brengen we de vitamines diep in de huid.De Micro-Pick is een huidroller met 200 micro-naaldjes met een lengte van 0,25 mm die er voor zorgen dat de verschillende serums beter worden opgenomen door de huid. Meso Vit heeft 3 unieke actie’s: Een "MESO-LIKE" EFFECt: door de combinatie van nano-deeltjes met een zeer lichte molecuulgewicht en het sterke absorptie vermogen met behulp van de SKINJECTOR en DE MICRO-PICK, krijg je een professionele non-invasieve behandeling die de micro-injecties van een traditionele Mesotherapie behandeling nabootst. Een "MESO-CARE" EFFECT: de unieke nano-deeltjes die gebruikt worden in de Meso Vit behandeling hebben een kalmerende, verzachtende en helende werking. Meso Vit wordt ook gebuikt als nazorg na een medische mesotherapie behandelingen om ontstekingen te voorkomen. Een "VITAMINE-boostereffect": door een toevoeging van 3 vitaminen (Vit A, Vit C en  Vit E), is Meso Vit een ware Vitamine Booster. Zoals ik in het begin van deze blog omschreef heeft elke vitamine zijn eigen unieke eigenschappen. De effectiviteit van elke vitamine wordt versterkt door het "skinjection" effect, dat wil zeggen een meer diepgaande, dus meer krachtige werking. Afgelopen jaar heeft MESO-VIT van ERICSON LABORATOIRE de Cosmopolitan Award voor beste professionele product gewonnen. Vitamine en de huid. Niet toevallig.
  • Huidhuidadviesvitamine

Reacties op deze post (1)

Plaats een reactie