s

Mediskincare Blog

  • Rosacea: Wat is Rosacea?
  • rosacea

Rosacea: Wat is Rosacea?

Rosacea wiki

Rosacea is een huidziekte waar de oorzaak vaak ligt in de bacterie huishoudding. Met rosacea krijg je in de meeste gevallen te maken vanaf je dertigste tot je zestigste jaar. Vaak zijn bacteriën de boosdoener van de rode vlekken op je huid. Bacteriën die rosacea veroorzaken zorgen ervoor dat je huid rood wordt, dat je huid jeukt, irriteert en brandend kan aanvoelen. Meestal zie je dat rondom je neus, wangen, mond, kin en ogen.

 

Rocacea: waarom heb ik Rosacea?

Rosacea begint met roodheid in je gezicht. Het kan een beetje lijken alsof je verbrand bent door de zon. Het begin van deze roodheid verergert door kou, hitte, stress en zonlicht. Het is dus duidelijk dat je huid onder invloed staat van deze factoren. Als je rosacea hebt voel je vaak een brandend gevoel. Je huid jeukt. De roodheden kunnen verergeren en dan ontstaan er puistjes, onstekingen en bultjes. De huid is zeer gevoelig voor deze factoren. Veel rosacea-patiënten die daaraan worden blootgesteld, ervaren een stekend, brandend of jeukend gevoel. Op de roder geworden delen van het gezicht kunnen dan puistjes, ontstekingen en bultjes ontstaan die wekenlang kunnen blijven. Als de genoemde factoren worden vermeden, kunnen de rosacea-symptomen zoals roodheid en irritatie verminderen. Als je al langer last hebt van rosacea, kan je huid altijd rood kleuren. Hierbij verschijnen zichtbare kleine bloedvaatjes onder de huid van de wangen of het voorhoofd, de neus en kin en rond de ogen.

 

Verschillende vormen van Rosacea

Rosacea komt in verschillende vormen maar de meest bekende vorm is couperose. Couperose (acne rosacea) geeft ook rode vlekken op je gezicht. De rode vlekken ontstaan door toename en uitzetting van het aantal kleine bloedvaatjes onder de huid. .Een door couperose aangetaste huid voelt strak aan, en is vaak erg gevoelig. Couperose hoeft echter niet altijd te ontstaan als gevolg van Rosacea.

  • rosacea

Reacties op deze post (0)

Plaats een reactie