s

Mediskincare Blog

  • Kruidenpeeling of microdermabrasie?
  • enzymacienzymatische peelingHuidkruidenpeeling

Kruidenpeeling of microdermabrasie?

Kruidenpeeling ja of nee?

Ons antwoord is nee. We hebben absoluut een voorkeur voor een fruitzurenpeeling, ook voor het lichaam. De 2 fruitzuren met de sterkste exfoliërende werking zijn Glycolzuur en Salicylzuur. Het is wel belangrijk dat deze zuren op de juiste manier en met de juiste concentratie worden gebruikt. 

Vaak worden deze namelijk verkeerd ingezet. Glycolzuur is in water oplosbaar en is van alle fruitzuren moleculair het kleinst. Door dat het kleine moleculen bevat kan het ook dieper in de huid  doordringen.  Glycolzuur is geschikt voor de oudere of de droge huid.  

Salicylzuur is in vet oplosbaar en kan daardoor beter doordingen in de Poriën.(talg)  Salicylzuur is wat milder voor de huid dan Glycolzuur maar zeker wel doeltreffend. Deze 2 zuren zijn de hoofdingrediënten van de NOVACID behandeling.  maar dat is niet alles deze lijn bevat naast Glycolzuur en Salicylzuur ook nog 7 andere fruitzuren.

Deze fruitzuren hebben allemaal een exfolierende werking maar niet zo krachtig als Glycolzuur en  Salicylzuur. Naast de 9 fruitzuren combineert Ericson Laboratoire een manuele microdermabrasie.  Deze manier van scrubben is intenser dan de een gewone scrub en bevat aluminiumkristallen en  ijzergluconaat. De scrub verwijdert de dode huidcellen en zorgt ervoor dat de zuren sneller en beter hun werk kunnen doen.

Bij ons hoef je dus niet te kiezen fruitzuur peeling of microdermabrasie.  Je krijgt ze gewoon allebei!

 

Percentage Fruitzuren

Glycolzuur heeft alleen een exfolierende werking als het mininaal 8 % bevat. Wanneer het percentage  minder is dan houdt glycolzuur vochtvast en werkt het als een antioxidant.  Salicylzuur heeft de beste concentratie tussen de 1 en 2 %Voor Salicylzuur geldt dat het onder de 0.5%  niet werkzaam is als exfoliant.

Glycolzuur wordt in concentraties tot maximaal 70 % en Salicylzuur in  concentraties tot maximaal 30% ook als peeling gebruikt. Hoe hoger de concentratie hoe dieper het werkt.  Dat betekent ook dat deze peelings veel beter resultaat bieden.

De schoonheidsspecialistes en  huidtherapeuten die met Ericson Laboratoire Enzymacid werken krijgen allemaal een speciale training en  worden ook regelmaltig bijgeschoold. Het is namelijk ontzettend belangrijk dat het gebruik van dit soort  peelings alleen door professionals wordt gedaan.

 

pH waarde van een exfoliant

Daarnaast zijn er heel veel merken die van alle daken schreeuwen dat ze een peeling hebben van 70%. Wanneer de pH waarde van het product niet klopt kun je met70% nog geen huidschilfertje verwijderen  of je kan de huid zeer ernstig verbranden.  

Wanneer de pH waarde te hoog is zullen de zuren neutraliseren en en de werking niet hetzelfde zijn.  Wanneer de pH waarde van een product te hoog is gaan de zuren irriteren met alle gevolgen van dien.

 

De ideale pH waarde is tussen de 3 en de 4. Novacid van Ericson Laboratoire Novacid een PH- waarde van 3.2.

Het is niet slim om zelf thuis aan de slag te gaan met fruitzuren als je schoonheidsspecialiste je dit niet  heeft geadviseerd. Je moet het gebruik van fruitzuren namelijk opbouwen en dan kan alleen onder begeleiding van een professional. Zij kan je namelijk precies vertellen hoe je het product kan gebruiken en  hoe vaak.  

Daarnaast is het aan te raden, als je een fruitzuur peeling gebruikt, een sunblock te gebruiken.

 

Wat kan Enzymacid's microdermabrasie voor jou betekenen?

Simpel. Een manuele microdermabrasie waarmee de kwaliteit van de huidweefsels aanzienlijk kan worden verbeterd. Enzymacid geeft een onmiddellijke verwijdering van de oppervlakkige lagen en de dode cellen. De chemische werking met gladmakend, stralend en ‘oplichtend’ effect.  

Met behulp van thuis producten geeft het  een langdurige biologische werking van meerdere weken, waardoor de weefselregeneratie wordt geactiveerd. De huidcellen worden gestimuleerd. Pigment kan ook worden verminderd, indien goed geadviseerd. Met deze dermo-esthetische verzorging kunnen dus meerdere huidproblemen worden behandeld: een doffe teint, een rokershuid, overmatige pigmentatie, een te vette huid, oppervlakkige puistjes, restlittekens, lichaamsrimpels, een vermoeide huid etc. 

Wanneer deze verzorgingen regelmatig worden gebruikt, herstellen ze de huid ingrijpend en zichtbaar. Ze vormen dan ook een perfecte aanvulling op elke behandeling van de esthetische geneeskunde.

 

Conclusie Kruidenpeeling of Microdermabrasie

Misschien is niet iedereen het met met ons eens wat betreft de keuze voor een fruitzuur peeling in plaats van een kruidenpeeling maar we staan er 100% achter. Met een fruitzuurpeeling weet je, mits juist gebruikt precies wat je doet. 

Een kruidenpeeling geeft zeker een mooi resultaat maar werkt minder precies. Een kruidenpeeling is vaak agressief en je huid zal ook flink gaan vervellen, en is rood na de behandeling. 

Een fruitzuurpeeling met de juiste concentratie en pH waarde geeft je geen ongemakken en zorgt ervoor dat je nog dezelfde dag naar kantoor kan zonder dat iedereen denkt dat je in slaap bent gevallen onder de zonnebank.

Een fruitzuur peeling werkt zolang je bij de schoonheidsspecialiste bent. Na de inwerktijd neutraliseert ze de zuren en daarna kan je huid ook niet meer gaan reageren. Een kruidenpeeling werkt dagen lang door in je huid en kan dus zorgen voor eventuele reacties. Kortom, een fruitzuur peeling geeft prachtig resultaat zonder ongemakken van een kruidenpeeling.

  • enzymacienzymatische peelingHuidkruidenpeeling

Reacties op deze post (0)

Plaats een reactie