s

Mediskincare Blog

 • Acne en littekens door acne. Wat nu?
 • acnelittekenslittekens door acne

Acne en littekens door acne. Wat nu?

Acne behandeling

Acne en littekens door acne komen helaas nog steeds heel veel voor. Er zijn veel verschillende opvattingen over acne, en genoeg huis tuin en keuken middeltjes. Ook wij hebben ’s avonds voor de spiegel gestaan met een klodder tandpasta op onze kersverse treiteraar. Gelukkig komt wijsheid met de jaren en weten we nu wel beter. Het is namelijk ontzettend belangrijk om precies te weten welk soort acne je precies hebt. Je Ericson Specialisten kunnen je daar gelukkig mee helpen. Zij vertellen je precies welke behandelingen en producten het meest effectief zijn voor jouw huid.

Wat is acne?

Acne komt van het woord “acme” en betekent “het hoogste punt”. Het is een huidziekte die optreedt als gevolg van de overproductie van talg door de talgklieren. Het is een vervelende aandoening die je niet alleen lichamelijk veel pijn kan doen maar ook geestelijk.

Acne is een aandoening van de talgklier follikel (kleine holte of een blaasje) en bestaat uit talg (sebum), losse huidcellen,bacteriën en gisten. En wanneer de follikels verstopt raken of geïnfecteerd met bacteriën, kan de follikelwand beschadigd raken waardoor er een ontstekingsreactie optreedt.

Wat zijn de oorzaken van acne?

Het eten van chocola, varkensvlees, fastfood en mayonaise heeft geen invloed op acne. Maar wat veroorzaakt het dan wel?

 • Gebruik van verkeerd geadviseerde huidverzorgingsproducten. Deze, vaak drogisterij producten sluiten de  uitgangen van je talgklier af waardoor je huid gaat verstoppen.
 • Hormonale factoren hebben invloed op acne. In de puberteit gaat ons lichaam meer testosteron produceren. Testosteron stimuleert enzymatische reacties in de poriën en de talglieren gaan meer talg produceren.
 • Stress is ontzettend slecht voor je huid. Zorg daarom extra goed voor je huid als je een stressvolle periode tegemoet gaat.
 • Je kunt acne ook erven, wij noemen dat genetische factoren. Wanneer je moeder bijvoorbeeld acne heeft gehad vroeg wil het niet zeggen dat jij er ook last van krijgt, maar het kan wel.

Wat is het verschil tussen een puistje en een mee-eter?

Wanneer talg en bacteriën onder het huidoppervlak blijven, ontwikkelt er een ontsteking. Vaak zien we eerst dat de huid rood en gezwollen is het talg zit opgesloten in de follikel. Na een tijdje zie je een wit kopje op de onderhuidse ontsteking. Dan spreken we over een puistje.

Een zwarte mee-eter ontstaat doordat de follikelmond wijder wordt onder druk waardoor er een opening ontstaat naast de hoornprop. De zwarte kleur ontstaat door de aanwezige melanine (het pigment) hoorncellen.

Oké,  nu weet je wat wel en geen invloed heeft op acne, wat het verschil is tussen puistjes en mee-eters maar je weet nog niet wat je precies kan doen aan acne.

Heel belangrijk is het om je huid grondig maar zacht te reinigen. Dit moet je echt elke dag doen, ’s morgens en ’s avonds. Je kan daarnaast je huid ook nog extra zuiveren met een masker. Het is belangrijk om de juiste producten en behandelingen tegen acne te gebruiken. Raadt eens wie die heeft? We verklappen vast wat specifieke, unieke ingrediënten.

 • DERMAPUR is een plantaardig complex wat de aanmaak van antibacteriële peptiden bevordert. Deze peptiden kunnen de bacteriestructuur kapot maken waardoor de weerstand van je huid sterker wordt en verspreiding van bacteriën tot een halt wordt geroepen.  DERMAPUR werkt dus eigenlijk als een natuurlijke antibiotica.
 • ACNET is een biotechnologische ingrediënt dat gelijktijdig op alle problemen van vette huid inwerkt:  hyperseborroe, hyperkeratose, ontsteking en bacteriële ontwikkeling. Dit complex is een combinatie van zuren en bestrijdt alle oorzaken van acne.
 • BIODEXTROL werkt als een regulator van de hormonale activiteit van de talgklier. De talgklieren worden minder gestimuleerd en hervinden snel hun normale activiteit. BIODEXTROL werkt snel: in 10 dagen is de talgafscheiding genormaliseerd, zonder je huid uit te drogen. 

Wat kan een Ericson Specialist voor je betekenen? Wanneer je hulp inschakelt van een Ericson Specialist is het van belang dat je duidelijk aangeeft wat jouw verwachtingen zijn. Dit kun je doen tijdens een gratis en vrijblijvend intakegesprek. Samen kun je een behandelplan opstellen.

Tijdens de behandeling worden ook comedonen verwijderd en puistjes worden leeggemaakt op een professionele manier. Door het zelf leegdrukken van een puistje, kan de follikelwand kapot gaan en een ontstekingsreactie ontstaan van het omliggende weefsel. Er ontstaat meer roodheid en een grotere bult. In plaats van een verbetering bereik je het tegengestelde effect. Daarnaast kun je er littekens en pigmentvlekken aan overhouden. 

Littekens door acne

Als je door pech of veel krabben littekens hebt van acne kunnen wij je wel helpen door de kwaliteit van je huid te verbeteren zodat je straalt, maar we krijgen je littekens nooit (helemaal) weg. Sowieso is het heel erg lastig, en iedereen heeft meer of minder kans op een goed resultaat.

Wat kun je doen aan littekens door acne?

Naast onze manuele microdermabrasie behandeling zijn er ook licht & laserbehandelingen die veelbelovende resultaten laten zien in de strijd tegen littekens (door acne). Maar dit is geen belofte.

Ga je gebukt onder je littekens? Probeer dan wat je kunt en bezoek dus een laserkliniek. Zij werken ook met de producten van Ericson Laboratoire ter ondersteuning van de laserbehandelingen. Een consult kan nooit kwaad, een behandeling ook niet dus ons advies is: ga op onderzoek uit! Baadt het niet, schaadt het niet.

Wist je dat? Acne mensen beïnvloedt, ongeacht leeftijd, geslacht of ras. Het kan op elke leeftijd beginnen, en kan leiden tot lichamelijke littekens, een laag zelfbeeld, en sociale terugtrekking. Ondanks het grote aantal mensen dat lijdt onder acne, zoekt slechts ongeveer 11% van de acne-patiënten daadwerkelijk hulp.

Tot slot, onthoud dat een huid in goede conditie best een litteken of puistje kan hebben. Hoeveel en hoe diep, bepaal je met een juiste verzorging, en een al dan niet flinke dosis geluk, zelf.

 

 

 • acnelittekenslittekens door acne

Reacties op deze post (4)

 • Feb 20, 2015

  Raihana, gaat helemaal goed komen. Dank voor je fijne bericht(en :-)

  — Kristel

 • Feb 10, 2015

  Hoi Allemaal,

  Daar ben ik weer,

  Na een kuur van 4 behandelingen wil ik jullie vertellen hoe dat verlopen is en hoe het nu gaat met mij.

  De kuur is afgelopen jammer , want het was een genot!
  En mn huid is zeer zeker verbetert.
  De vurige rode gloed is eindelijk weg gezakt en ziet mn huid er veel rustiger en mooier uit.

  Wat heb ik allemaal gedaan ervoor?
  De behandelingen ondergaan en de producten gebruikt die mij geadviseerd werden.

  Ik ben nu nog steeds zeer tot zeer tevreden over de producten en de resultaat tot nu toe.

  Ik mag nu wat meer producten gebruiken omdat mn huid rustiger is.
  De peeling en een Masker die mij helemaal blij maken en mn huid voelt heel zacht en fris aan.
  Ben erg blij dat ik deze kans niet heb laten schieten.

  Mn huid is nog niet helemaal gaaf, maar daarvoor heb ik de professionele hulp van de behandelaarster Kristel van Ericson Laboratoire.

  Het gaat zeer zeker de goede kant op.

  Ik voel me ook na weken weer goed in mn vel.

  Op naar een nieuwe behandeling en ben benieuwd naar de adviezen en tips van de Proffs!

  Groetjes

  Raihana

  — Rahana

 • Jan 17, 2015

  Hi Raihana, wat een lief bericht van je. We gaan er alles aan doen om je te helpen. :-)

  Groetjes,
  Kristel van Ericson.

  — Kristel

 • Jan 16, 2015

  Hoi,

  Mijn ervaring met de behandelingen en producten van Ericson Laboratoire wil ik met jullie delen.

  In het kort wat vooraf afgespeeld heeft:
  Hevige acne uitbarsting met als oorzaak reuma en hormoonschommelingen.

  Bij mijn laatste uitbarsting in mn gezicht was zeer heftig, pijnlijk en heb ik zware ontsteking remmers gehad om het rustig te krijgen.
  Nou was ik niet tevreden met alleen een kuur dat de acne wat had vermindert.
  De huid werd niet rustiger wel nam wat vocht en ontstekingen af.

  Ik zocht op internet naar specifieke producten die alleen voor de acne huid is en de huid zowel beschermt tegen nieuwe pukkels, behandelt en de huid rustiger en normaal maakt.

  Toen ik op de website van Ericson Laboratoire kwam, gaf het mij hoop dat er toch iets is wat mijn huid weer gaaf zal kunnen maken.

  Ik ben bezig met een kuur van 4 behandelingen en gebruik ruim 2 weken al de producten voor / tegen acne.

  Nu na 2 behandelingen en 2 weken de producten gebruikt te hebben is de hevigheid aan het afnemen en ziet de huid er gezonder uit.

  De producten voelen zeer goed aan en trekt snel in.
  Je voelt niet dat de huid vettig of trekker word, ook glimt mn huid niet meer als voorheen , je voelt je huid wanneer je deze aanraakt en niet dat het vettig is.

  Tot nu toe ben ik zeer tevreden met de behandelingen en de producten.
  De behandelingen zijn pijnloos en zijn zelfs rustgevend.

  Ik kijk er al naar uit voor mn volgende behandeling.

  Na deze producten gebruikt te hebben heb ik nu al , al mn andere gezicht producten weg gedaan want dit heeft mij na een hopeloze vooruitzicht op verbetering weer Hoop gegeven en het ziet er naar uit dat het erg goed helpt en werkt.

  Wat ik helemaal fijn vind is een goed en positief gesprek met de behandelaar(ster).

  Dit alles wilde ik delen met jullie.

  Heb je veel last van acne en heb je al veel geprobeerd dan raad ik jullie aan om het nog 1x te proberen met deze professionele behandelingen die doel gericht te werk gaan.

  Groetjes

  Raihana

  — Raihana

Plaats een reactie