s

Mediskincare Blog

  • Voetverzorging Tips: Hoe krijg je zachte en mooie voeten?
  • Figuur

Voetverzorging Tips: Hoe krijg je zachte en mooie voeten?

Voetverzorgingstips voor de zomer, dat betekent luchtige kleding en open schoenen. Tijd voor wat extra voetverzorging dus. Mooie, gezonde en jeugdige voeten wie wil dat nou niet? Enkele simpele tips om te starten met een goede voetverzorging, waarmee je gelijk kunt beginnen.  Je voeten zijn immers belangrijk!  Ze ondersteunen je de hele dag, dragen je en leggen heel wat kilometers af. Bovendien houden ze  je lichaam in balans. Met het voorjaar in het verschiet kunnen je voeten dus wel een oppepper gebruiken.

Voetverzorging begint bij de pedicure

Een goede voetverzorging begint door af en toe een bezoek te brengen aan de pedicure. Zij is een specialist in het verzorgen en behandelen van voeten, dat kan zowel medisch als cosmetisch van aard zijn. Enkele behandelingen aan voeten en of tenen zijn: 
  • Verzorgen van de nagels en het gebied eromheen
  • Verwijderen van overtollig eelt
  • Beauty behandelingen zoals bijvoorbeeld kunst nagels
  • Specialistische behandelingen voor mensen met verhoogd risico op voet problemen zoals diabetici en mensen met reuma
  • Verwijderen van likdoorns

Passen je schoenen? 

Je kan zelf ook al heel wat doen uit liefde voor je voeten. Draag zoveel mogelijk schoenen van natuurlijke materialen zoals leer. Zorg er ook voor dat je schoenen goed passen aan je voeten. En last but not least: schone sokken en katoenen sokken zijn een absolute must als je lief wilt zijn voor je voeten. Probeer je aan te wennen om altijd slippers mee te nemen als je ergens anders gaat douchen of zwemmen, dat is wel zo hygiënisch. Ook belangrijk vergeet je voeten niet extra goed af te drogen. Met name de huid tussen je tenen is belangrijk, hier blijft het gemakkelijk vochtig waardoor je de kans loopt op voetschimmel ook wel bekend als zwemmerseczeem. Hou je van een kleurtje op je nagels? Gebruik onder je fel rode nagellak een base coat! Anders verkleuren je nagels.
  • Figuur

Reacties op deze post (0)

Plaats een reactie