s

Mediskincare Blog

  • Waarom scrubben of peelen?
  • Author avatar
    Anne nemcosmetics
  • Huidpeelenpeelingscrubben

Waarom scrubben of peelen?

Waarom Scrubben of peelen
De buitenste laag van onze huid bestaat uit dode huidcellen. Deze huidcellen zitten daar niet zonder reden: ze beschermen onze huid. Wanneer deze dode huidcellen niet verwijderd worden, door een scrub of peeling, gaat je huid er dof en vaal uitzien. Er zijn tegenwoordig een heleboel schoonheidsproducten die je thuis kunt gebruiken. Echter, het beste resultaat krijg je na een bezoek aan een beautyprofessional, zoals de schoonheidsspecialist. Die kan je tevens informeren en adviseren over een geschikte gelaatslijn voor thuisgebruik, zoals Novacid+ van Ericson Laboratoire.

Dode huidcellen zijn als uitgroei van geverfd haar

Als je wel eens je haar geverfd hebt, weet je hoe vervelend die uitgroei is. In feite lijkt de uitgroei van geverfd haar precies op datgene wat er met de huid gebeurt. Het grote verschil is dat dode huidcellen moeilijker te zien zijn, dan de uitgroei van geverfd haar. Dieper in je huid worden steeds nieuwe huidcellen aangemaakt. Deze nieuwe cellen ‘groeien’ naar de oppervlakte van de huid.

Verstopte poriën, talg en onzuiverheden

Dagelijks verliezen we miljoenen dode huidcellen. Het is dus belangrijk dat onze huid zich blijft vernieuwen. Teveel dode huidcellen kunnen ervoor zorgen dat de poriën verstopt raken. Het gevolg hiervan is dat de talg in je huid nergens heen kan. Dit resulteert in een huid met onzuiverheden.

Scrubben of peelen

Om je huid echt te laten stralen heb je een gelaatsproduct nodig dat scrubt of peelt (een ander woord hiervoor is exfoileren). Belangrijk bij beide gezichtsbehandelingen is dat het voorzichtig gebeurt. De onderliggende huidlagen kunnen gemakkelijk beschadigen als je ruw of hardhandig te werk gaat. Met een scrubcreme gebruik je korrels om de dode huidcellen te verwijderen.

Fruitzuren peeling

Bij een peeling wordt er vaak gebruik gemaakt van fruitzuren. Een fruitzuur peeling zorgt ervoor dat de dode huidcellen wat losser komen te zitten. Zo´n fruitzuur peeling heeft een positief effect op de huid. Het maakt de opperste huidlagen wat dunner, verbetert de stevigheid en elasticiteit (doordat het de aanmaak van collageen stimuleert) en verbetert de doorbloeding. Het is goed om 1x per week je gezicht te scrubben. Heb je kleine ontstekingen of pukkels? Ga dan eerst voor advies naar de schoonheidsspecialist.
  • Author avatar
    Anne nemcosmetics
  • Huidpeelenpeelingscrubben

Reacties op deze post (0)

Plaats een reactie