s

Mediskincare Blog

 • Zuurstof en De Huid-Probleem | Oplossing | Belofte :
 • Huid

Zuurstof en De Huid-Probleem | Oplossing | Belofte :

Technical file voor beautyprofessionals en iedereen die geïnteresseerd is in de achtergronden van onze oplossingen voor huid en lichaam. Probleem, Oplossing en belofte van Zuurstof en huid voor beauty professionals

Probleem : gebrek aan zuurstof voor de huid

Zuurstof is onmisbaar voor alle leven. Een constante  zuurstoftoevoer is noodzakelijk voor de huidcellen  om de benodigde energie aan te maken voor hun  metabolische behoeften, en daardoor de vitaliteit  van onze huid te verzekeren. Zonder voortdurende  zuurstoftoevoer raken onze cellen sneller uitgeput. Ze  krijgen te maken met de zogenoemde «hypoxische  stress». De lucht in steden is helaas arm aan zuurstof.  Bovendien zijn vervuiling, zware metalen, tabaksrook  en microbiële groei de nadelige gevolgen van de  groeiende verstedelijking die deze ware verstikking van  de huid verhoogt. Door verstikking en overbelasting raakt onze huid uitgeput, ze verliest haar energetisch  vermogen. De daling van onze cellulaire voorraden is merken we als we buiten ademt raken.

Om weerstand te bieden aan het zuurstofgebrek en de vervuiling, hebben onze laboratoria BIOPURE ontwikkeld. BIOPURE is een URBAN  VERZORGINGSLIJN, speciaal geschikt voor de vrouw  die in de stad woont en die op zoek is naar zuivere  lucht, voor de iedereen die de huid diepgaand te ontgiften, waardoor deze beter kan ademen.

Probleem van zuurstofgebrek nader verklaard

ATP: Leverancier van cellulaire energie

De mitochondria zijn de “energiecentrales” van de cel. ATP is de universele cellulaire brandstof voor de intracellulaire stofwisselingsprocessen. Het is tevens betrokken bij het vervoer van stoffen door de membranen en bij de uitwisselingen tussen de cel en zijn omgeving. De cel kan zodoende makkelijker voedingsstoffen opnemen en het metabolisch afval afvoeren. Ter duiding van het belang van ATP:  een volwassene verbruikt en  recycleert elke dag gemiddeld een hoeveelheid ATP dat gelijk is aan 75% van het lichaamsgewicht.  De opslagcapaciteit van ATP in het menselijk lichaam is minimaal. Het hele lichaam bevat slechts 75g ATP, dit staat gelijk aan 52 seconden autonomie! Het is essentieel om een continue ATP aanmaak te verzekeren.

Vrije radicalen, hypoxische stress = versnelde cellulaire veroudering

Mitochondria produceren, zoals elke  energiecentrale, niet alleen energie maar ook afvalstoffen en wel in de vorm van vrije radicalen. Bij  een verstoorde zuurstoftoevoer (hypoxie), ontstaat  er een daling van de mitochondriale activiteit  en een overproductie van vrije radicalen. Deze overvloed aan vrije radicalen, veroorzaakt een keten van biochemische reacties die resulteren in  de veranderingen van het cellulair metabolisme (oxidatieve stress). De vrije radicalen wijzigen  met name de onverzadigde vetzuren van de beschermende celmembranen (lipideperoxidatie). Celmembranen verliezen hun permeabiliteit waardoor hun flexibiliteit en hun uitwisselingen (assimilatie,  uitscheiding, overdracht van zenuwprikkels en hormonen …) zijn vertraagd.

Ericson Laboratoire biedt met BIO PURE een effectieve ZUURSTOFTHERAPIE, met  name geschikt om de gevolgen van vervuiling op de huid diepgaand tegen te gaan. Het heeft een zuiverende werking en helpt de huid beter te ademen.

Oplossing : 3 mediskincare methoden

1. Exponentiële toevoer van zuurstof

 • De synthese van de moleculen die verantwoordelijk zijn voor het ademhalen van cellen activeren.
 • De zuurstofomloop in de kern van de cellen, versnellen.
 • De huid een hoger vermogen geven om een zuurstofarme omgeving beter te verdragen.
 • De huid een betere weerstand bieden tegen hypoxische stress.

2. Vervuilingsschild

 • De cellulaire zuiveringsprocessen stimuleren dankzij uiterst bijzondere eiwitten die door een «magneet» effect, de verontreinigende stoffen op de huid opvangen en vasthouden. Dit effect wordt «patch charge» genoemd.
 • De natuurlijke afweersystemen tegen aanvallen van giftige moleculen (zware metalen, tabaksrook) opnieuw activeren. Dankzij het aanzienlijk moleculair  gewicht, zullen de eerder genoemde eiwitten een  waar antivervuilingschild vormen op onze huid.

3. Versterking van het zelfherstellend vermogen

 • De energiecentrales van onze huidcellen, opladen.
 • De vernieuwing van de biologische brandstof, ATP,stimuleren.
 • De cellen helpen, zich beter te verdedigen tegen vervuiling en negatieve invloeden van buitenaf.
Hoe bewerkstelligt Ericson Laboratoire de oplossing voor het zuurstoftekort van de huid?
Het antwoord is simpel: medi-skincare ingrediënten. Hoe dit werkt is iets minder simpel. We nemen de belangrijkste ingrediënten onder de loep.

PURISOFT®

Om het beschermend effect van het BIOPURE te versterken, heeft ERICSON LABORATOIRE een  nieuwe werkzame stof afkomstig van de biotechnologie toegevoegd: PURISOFT. Het trekt als een  magneet alle verontreinigende stoffen en zware metalen op die de huid zijn binnengedrongen  om deze te neutraliseren: het “MAGNEET” effect. PURISOFT® verwijdert alle microdeeltjes uit de  lucht die de huid verstikken, door het afweersysteem van de huid te stimuleren. In vitro  doeltreffendheidstest: celbescherming tegen zware metalen.

Evaluatie van het PURISOFT®  vermogen om fibroblasten te  beschermen tegen stress als  gevolg van verontreinigende stoffen. In deze test worden  kwik en cadmium gebruikt als  referentie voor milieuvervuiling.  De vitaliteit van de huid wordt bepaald door de meting van  cellulaire eiwitten.

Ex vivo doeltreffendheidstest : celbescherming tegen tabaksrook

Men heeft tabaksrook gebruikt voor deze test omdat het een hoog gehalte verontreinigende stoffen bevat. Deze “verontreinigende stress” veroorzaakt op de gekweekte huid, een aanmaak van HSP 27 (heat shock proteins). Men heeft tevens vastgesteld dat de vitaliteit van de fibroblasten: drie maal vermenigvuldigd is dankzij de neutralisatie van cadmium en zes maal vermenigvuldigd is dankzij de neutralisatie van kwik. Dit wordt verklaard door de belangrijke beschermende antivervuiling rol van PURISOFT® die giftige stoffen in tabaksrook absorbeert en neutraliseert.

In vivo doeltreffendheidtest : zuiverend effect op de huid

Men heeft gebruik gemaakt van houtskool, om te huid te  vervuilen. Vervolgens heeft men op een gedeelte van de  huid een lotion aangebracht die PURISOFT bevat, op een  ander gedeelte van de huid is een placebo aangebracht. Lotion die +1,5%

De resultaten hebben de effectiviteit  van PURISOFT aangetoond om de huid  te zuiveren door alle microdeeltjes uit  het milieu die de huid verstikken,

te verwijderen. Het beschermt de huid tegen negatieve invloeden van buitenaf, zuivert de huid en voorkomt  de adhesie aan de huid van schadelijke  stoffen.

PHYTOVITYL: Herstel van cellulair ATP

PHYTOVITYL is een plantaardige fractie die  wordt verkregen uit de gecontroleerde extractie van maïszaden (zonder GMO) waarvan de belangrijkste bestanddelen zijn betrokken bij het cellulair metabolisme. De belangrijkste onderdelen zijn:

 • Een derivaat van myo-inositol in de vorm van phytaat-ionen
 • Oligoelementen (Fe, Cu, Zn, Mn)
 • Suikers
 • Stikstofhoudende stoffen (peptiden, aminozuren)
 • Vitaminen B (B1, B2, B3, B5 ..)

In vitro evaluatie van het antivervuiling effect van PHYTOVITYL

Deze proef toont het effect van de PHYTOVITYL-concentratie op de chelaatvorming van cadmium in vergelijking met phytinezuur.  PHYTOVITYL beschermt de huid tegen beschadigingen door zware  metalen, het biedt zodoende een doeltreffend antwoord in de strijd tegen vroegtijdige huidveroudering.

Test in vivo: anti-rimpel

Het aantal diepliggende rimpels van  het microreliëf daalt met 59 %. De proeven bewijzen de  doeltreffendheid van PHYTOVITYL  als uitzonderlijke phytostimulans, anti-vervuiling en anti-veroudering voor de huid.

In vitro evaluatie van het anti vrije radicalen effect van PHYTOVITYL

Het beschermend effect van  PHYTOVITYL is bewezen in vergelijking met de MDA hoeveelheid die wordt aangemaakt tijdens de beschadiging van meervoudig onverzadigde vetzuren van de celmembraan. PHYTOVITYL voorkomt de lipide-peroxidatie dankzij het antioxidant vermogen.

In vitro evaluatie van het PHYTOVITYL effect op de intracellulaire aanmaakn van ATP

PHYTOVITYL verhoogt de intracellulaire aanmaak van ATP met 144 %. Het volledig cellulair metabolisme is gestimuleerd en het biedt de cel het vermogen om zich beter te beschermen tegen de schadelijke gevolgen van vrije radicalen.

OXYGESKIN: DE ACTIEVE ZUURSTOFOMLOOP VAN DE HUID

Onze researchlaboratoria hebben OXYGESKIN ontwikkeld, een werkzaam bestanddeel uit de Oost-Indische kers, rijk aan arabinogalactan.  OXYGESKIN:

 • Verhoogt de mogelijkheid om op hypoxische stress te reageren door het normaliseren van de HIF-1α aanmaak, de meest belangrijke factor in het vermogen van cellen om zich aan te passen aan lage zuurstofgehaltes.
 • Vergemakkelijkt het cellulair transport van zuurstof door de cytoglobine synthese te verhogen.

Doeltreffendheidstest n°1

Effect van OXYGESKIN op de HIF-1α aanmaak door normale en verouderde fibroblasten bij hypoxie toestand. Er ontstaat een verhoging van + 92% van de HIF-1α aanmaak, waardoor de fibroblasten zich op een doeltreffende wijze kunnen beschermen tegen hypoxie en in staat zijn het bindweefsel dat zorgt voor een goede veerkracht van de huid, te blijven aanmaken.

Doeltreffendheidstest n°2

Evaluatie van de cytoglobine synthese op verouderde fibroblasten. OXYGESKIN verhoogt de cytoglobine synthese met 56% en bevordert het cellulair transport van zuurstof. Hierdoor wordt de ATP aanmaak die noodzakelijk is voor de vitaliteit van de cel, opnieuw op gang gebracht.

De behandeling in het instituut

Indicaties
 • Cellulaire zuurstofomloop : het magneeteffect zorgt ervoor dat verontreinigende stoffen op de huid worden opvangen.
 • Antivervuilingschild : neutraliseert de giftige deeltjes, en biedt weerstand tegen hypoxische stress.
Duur van de behandeling is 1u 15min
Een kuur omvat 6 behandelingen
Frequentie van verzorging in het instituut  =  1 x per week
 
De thuisverzorging
 
Detoxifying Milk | Oxygenating Lotion | Mousse Phyt oxygen
Detox Gum | Serum Oxygen | Oxygel | Hydra-Matt
Hydra-Soft | Reoxygen Intense  | Detox Maxx
 • Huid

Reacties op deze post (0)

Plaats een reactie