s

Mediskincare Blog

  • 5 Misvattingen Over Huidverzorging

5 Misvattingen Over Huidverzorging

We zien en horen allemaal wel eens DO’s en DON’ts over specifieke huidverzorging , maar kloppen deze beweringen altijd? We gaan helaas je hart  breken met een aantal mythen, soms is het niet zo leuk om geconfronteerd te worden met de waarheid.

 

1. FABEL: Stoom is goed voor een huid die gevoelig is voor acne. Teveel stoom kan de oppervlakkige hoornlaag van je huid verstoppen. Alhoewel warme stoom vaak aangenaam aanvoelt kan de vochtige omgeving juist de acne-gevoelige-huid triggeren. Door het zweet zetten je poriën je talgklieren aan tot de productie van overtollig talg.

2. FABEL: De ogen en oren zijn niet vatbaar voor acne Waarom is het dat iedereen, ook deskundigen, vaak delen van het gelaat lijkt te vergeten? De poriën rond je ogen, in en rond je oren, en zelfs in je neus zijn net zo vatbaar voor puistjes als elk ander deel van je huid. Behoud van een goede gezondheid van het oog, regelmatig reinigen van je oren met een wattenstaafje is ook huidverzorging. Daarnaast is het ook belangrijk om je neus goed schoon te houden door met een zoutoplossingspray overtollige bacteriën te elimineren en zo een gezonde neus te houden.

3. FABEL: ” 100% Natuurlijk” betekent “100% Goed” Je gaat ook niet in de brandnetels liggen, alleen maar omdat het natuurlijk is, toch? Dus waarom geloven we nog steeds blindelings in producten met een natuurlijk label?  Er is een aantal fantastische groene huidverzorgingsingrediënten zoals Groene Klei of Kaoline, maar de stoffen van Moeder Aarde zijn niet altijd vriendelijk. Etherische oliën, plantenextracten en natuurlijke kleurstoffen kunnen de huid net zoveel irriteren als hun synthetische tegenhangers. Wees dus op je hoede en test alle producten die potentieel irriterend kunnen werken eerst aan de binnenkant van je elleboog of op je hand.

4. FABEL: Vitamine E is een wonder ingrediënt Het lijkt alsof elk huidverzorgingsproduct is voorzien van één of andere vorm van vitamine E of tocoferol, een chemische verbinding die huidverjonging stimuleert. Maar om vrije radicalen te stabiliseren geeft het gemakkelijk elektronen op . Daarom is het gedrag van Vitamine E in warmte, licht en zuurstof moeilijk te voorspellen.  De meeste voor huidverzorging geformuleerde tocoferol is niet stabiel en kan mogelijk de huid irriteren.

5. FABEL: “No Pain No Gain”  Pijn mag nooit deel uitmaken van je thuisverzorging. Mensen zijn soms geneigd om te denken dat het nodig is om een soort van tinteling, een branderig gevoel, of  jeuk te voelen omdat het anders niet werkt. of om de effecten van hun favoriete producten vertrouwen. Misschien is het een placebo-effect, maar we menen dat als je moisturizer aanbrengt, het niet onplezierig mag aanvoelen. Welk pijnproduct je ook gebruikt, spoel het af. Dit geldt overigens niet voor professionele behandelingen in de salon waar je soms bij bepaalde behandelingen een wat prikkelend gevoel kan ervaren. Maar pijn, nee.

Reacties op deze post (0)

Plaats een reactie