s

Mediskincare Blog

  • Huidverzorging Nader Verklaard
  • Huid

Huidverzorging Nader Verklaard

Follow my blog with Bloglovin


Sinds mensenheugenis smeren we van alles op onze huid om haar te beschermen, te verzorgen en zacht en jong te houden. Maar dat betekent niet dat iedere gezichtscrème hetzelfde is, en dat het daarom niet uitmaakt wat je gebruikt.

Tegenwoordig zijn er allerlei verschillende soorten crèmes, speciaal ontwikkeld voor de verschillende huidtypen. Ook is er een verschil in crèmes die je overdag gebruikt, de dagcrèmes, en de crèmes voor ’s nachts.

Wanneer je een crème koopt is het van belang je goed te laten adviseren. Iedere crème heeft namelijk een eigen, specifieke werking. De crème die goed is voor een jonge huid met acne, kan beter niet worden gebruikt op bijvoorbeeld een oudere, slappere en droge huid. Dit geldt zowel voor dag- als nachtcrèmes.


JE HUID IS ALS EEN PUBER
Voor het behoud en herstel van je huid zul je deze moeten beschermen en voeden. Vergis je niet, direct en langdurig resultaat behaal je niet met het simpel aanbrengen van een crème. Met professionele behandelingen is het mogelijk om de huid te boosten. Crèmes kunnen het bij de specialist behaalde resultaat slechts vasthouden tot de volgende boost.

Daarom werkt Ericson in kuurverband. Tijdens een kuur bezoek je minimaal één keer per week een specialist. Thuis verzorg je jezelf. Na een maand heeft je huid pas alle ingrediënten juist verwerkt. Nu heb je pas echt resultaat. Dit houd je vast met producten voor thuis tot het tijd is voor een nieuwe kuur of een andere indicatie. Dit is voor iedereen anders. In de regel geldt wel dat we geen illusies verkopen, na een half jaar is het effect van een kuur veel minder sterk dan net na de kuur. Dit komt omdat je huid steeds weer een nieuwe a-specifieke prikkel nodig heeft.

Je huid is (net als je lichaam) lui en vindt het al gauw goed. Eenmaal geschokt de ingrediënten geplaatst en verwerkt, zoals te zien is, gaat ze graag weer over tot de orde van de dag. In haar geval betekent dit dat zonder stimulatie haar ontwikkeling stokt. En jij dacht van puberaal gedrag af te zijn..  

TOTAALUITSTRALING
De kunst is juist, en we geven toe dat je het wel moet kunnen dragen, het hele jaar door te werken aan je totaaluitstraling. Je zult dan zien dat je huid steeds beter reageert, dat je meer en meer thuis kunt doen. Daarnaast, heb je geld over voor nieuwe schoenen of voor hetgeen je echt mooi maakt: een stralende gezonde huid, een slank lichaam zonder cellulite? Jij kiest hoor. Wij helpen graag, zo zijn we dan ook weer.


Natuurlijk kun je ook gewoon een crème ‘s ochtends en ‘s avonds aanbrengen op een gereinigde huid. Dat zul je zeker zien (helemaal als het een crème van Ericson is natuurlijk:-). Maar resultaten als beloofd op tv, zijn slechts haalbaar in kuurverband. Goed gebruik van de producten geeft goed resultaat.

De mensen van Ericson, dat zijn wij, onderscheiden verschillende soorten dag- en nachtcrèmes, ieder met een eigen werking, specifieke eigenschappen en samenstelling. Hier geldt weer, natuurlijk is het beter om een crème te gebruiken dan niet maar wil je huidproblemen echt oplossen en resultaten behouden dan zul je een schoonheidsspecialist moeten bezoeken. Of een chirurg.

Maar, en dat vertelt een arts je vaak niet, het is niet de rimpel die stoort, het is de huid rondom je rimpel die je gezicht laten stralen of niet. En daar, daar heeft de arts geen prikje voor. Tot slot behoeven de effecten van een chirurgische ingreep degelijke voor-en nabehandeling van de huid. 

Afijn, we onderscheiden crèmes (en oplossingen) als volgt:

  • Huidtype crèmes herstellen het evenwicht van de droge-en vochtarme of vette-en gecombineerde huid. Een normale huid moet je altijd hydrateren, en omdat de huid van 95% van alle van origine westerse vrouwen droog is, scharen we dit huidtype ook onder een droge huid. 
  • Huidconditie verbeterende crèmes doen wat ze zeggen: ze verbeteren de conditie van de gevoelige,  vermoeide,  of acne huid.  
  • Anti-aging crèmes verminderen rimpels, liften de huid of normaliseren pigmentverstoringen. 
  • Combinatie crèmes. Denk bijvoorbeeld aan een regenererende anti-rimpelcrème speciaal voor in de menopauze, een stimulerende beschermer met liftend effect of een anti-ging processtarter. 

Maar dat is nog niet alles. Kort door de bocht voor het overzicht onderscheiden we:

DAGVERZORGING
Voor iedereen zijn er dagcrèmes (of fluids) waarvan de ingrediënten en werkzaamheid afgestemd zijn op de specifieke behoefte van de huid. Speciaal voor de oudere huid zijn er bijvoorbeeld crèmes die reageren op drie tekenen van huidveroudering: rimpels, het slapper worden van de huid en verlies van stralende teint. 

SERUMS
Serums bevatten een hogere concentratie werkzame stoffen dan dagcrèmes. Ze hebben vrijwel direct na het aanbrengen een sterk aanspannend en hydraterend effect. Belangrijker is dat ze de werking van een crème versterken. Dit geldt ook andersom. Als je een serum aanbrengt vóór je dagcrème krijg je een extra gladde huid en stralende teint. 

OOGCONTOURVERZORGING
Voor het tere en kwetsbare gebied rond de ogen kun je een het beste corresponderende producten. Wij hebben er, meer dan welk merk dan ook, maar liefst 9!  Tip: gebruik oogproducten ook rondom je lippen omdat je huid ook daar fragieler is.

NACHTVERZORGING
Het biologische ritme van de huid is ’s nachts anders dan overdag. De huid kan zich ’s nachts sneller herstellen. Daarom zijn nachtcrèmes voedend, herstellend en vooral hydraterend. Natuurlijk zijn er ook hydraterende dagcrèmes, maar het verschil tussen de dag- en nachtcrème zit in de ingrediënten, samenstelling en werking. Die is bij een nachtcrème net even anders. Zo bevat een nachtcrème bijvoorbeeld geen UV-filter en is vaak iets romiger of vetter. Ook geur en aroma zijn meestal anders.

GEBRUIK
Zowel een dag- als nachtcrème breng je aan op zowel gezicht, hals en decolleté nadat je de huid grondig gereinigd hebt. Heb je nog iets over en geen specieke handverzorging bij de hand? Verzorg dan ook je handen. De Reiniging is erg belangrijk. Zonder een gepaste reiniging dringen ingrediënten veel moeilijker in de huid door. Bovendien, je wast je voeten toch ook niet met je sokken aan?

TALK TO US, WE LISTEN WELL
Wist je dat wij dol zijn op vragen en opmerkingen? Just ask or tell us.

  • Huid

Reacties op deze post (0)

Plaats een reactie