s

Mediskincare Blog

  • Droge Huid : Probleem | Oplossing | Belofte
  • Huid

Droge Huid : Probleem | Oplossing | Belofte

Droge Huid werkwijze Hydra Clinic ERICSON LABORATOIRE

Speciaal voor professionals
We vertellen je hier graag van meer achtergrond informatie over de problemen van een droge huid en de oplossingen die wij bieden voor dit huidtype. Zoals je mag verwachten doen we je vervolgens een belofte waar je ons aan mag houden.Je zult merken dat we misschien lastige termen gebruiken. Het evenwicht van een huid is weliswaar makkelijk te herstellen, hoe dit proces tot in detail werkt, laat zich niet zo soepel kennen. Technologische vooruitgang maakt dat als we de processen van de huid kennen, we nu ook over biotechnologische ingrediënten beschikken die deze processen of nabootsen, of remmen. En dus hoeft niemand meer een droge huid te hebben.

Medi-Skincare : zo dicht mogelijk tegen de grens van het medische aan

De oplossingen die we bieden, en dan vooral het beloofde resultaat, is niet te behalen met het simpel aanschaffen van een crème. Ericson Laboratoire heeft een therapeutische benadering die zover en waar mogelijk tegen de grens van het medische aanligt. Hiermee bedoelen we dat we veel ingrediënten rechtstreeks uit het medische veld betrekken. Deze blog is met name bedoeld voor professionals die diep in de materie wensen te duiken, en vooral, die houden van het oplossen van problemen en daar een belofte aan willen vastplakken voor hun cliënten.

Probleem van de droge huid

3 oorzaken droge huid

Graag willen we drie probleemgevallen van de huid uitlichten: de Opperhuid, Fosfolipiden en de Cellulaire Membraan. Waarom? Omdat deze verantwoordelijkheid dragen voor de oorzaken van een droge huid. En, omdat wij in staat zijn juist die processen te beïnvloeden met behulp van high tech ingrediënten. 

Structuur van de opperhuid 

De opperhuid bestaat uit vier tot vijf lagen. Wanneer de keratinocyten van de onderste laag naar de stekelcellenlaag passeren, eindigt het vermeerderingsproces en onderscheiden de keratinocyten zich. Dit verloop wordt in goede banen geleid door een specifieke moleculaire merker: involucrine, een vroegtijdige differentiatie merker van de keratinocyten. 

De cellen in de korrellaag bevatten keratohyalin korrels (voorloper van loricrin) en late differentiatie-markers: loricrine enfilaggrine. De cellen van de hoornlaag laten de opperhuid los als gevolg van de degradatie van de hechtingssystemen (desmosomen). De LEKTI eiwitten (Lympho-Epithelial Kazal Type related Inhibitor) zijn aanwezig in de korrellaag en in de eerste lagen van de hoornlaag.

De LEKTI spelen een belangrijke rol in de regulatie van het opperhuid afschilfermechanisme en zodoende in het behoud van de dichtheid. Tijdens het herstel van de huid of in het geval van een droge of beschadigde huid, kan de toename van de LEKTI-synthese ervoor zorgen dat de cellulaire samenhang verbetert. Hierdoor verbetert het herstel van de beschermlaag van de huid. 

Veroudering, het milieu, vervuiling, tabak, veelvoudige blootstelling aan de zon: al deze factoren leiden dagelijks tot een verandering in de huid en ontregelen het hydratatiemechanisme doorveen gebrek van het hydrolopidisch laagje wat maakt dat het water kan makkelijker ontsnappen. Ook heeft een droge huid een gebrek aan NMF (Natural Moisturizing Factor). 

 Structuur van fosfolipiden 

Fosfolipiden zijn amfifiel: een amfifiele verbinding bevat zowel een hydrofobe groep (twee vetzuurstaarten) als een hydrofiele groep (fosfaat groepering). Wanneer fosfolipiden in contact komen met water, vormen ze een dubbele laag: een hydrofiele (waterminnende) kop en twee hydrofobe (waterafstotende) staarten. Het zijn belangrijke uitwisselingsplekken, de cellulaire membraan fungeert als selectieve filter tussen de binnen- en buitenkant van de cel. Deze selectieve doorlatendheid biedt de mogelijkheid om de toegang van de verschillende ionen en moleculen te beheren. Het cytoplasmatisch membraan wordt vastgesteld zijnde “dynamisch” door het constante vernieuwingsproces, dankzij een structuur die Vloeibare Mozaïek wordt genoemd. 

Mozaïek omdat de samenstelling van de membraan zowel in de ruimte als in de tijd  bijzonder heterogeen is. De aanwezigheid van membraaneiwitten, verschillende vetstoffen, complexe suikers die “vrijwel” onafhankelijk van elkaar bestaan, verklaart de benaming mozaïek.

Vloeibare want fosfolipiden en eiwitmembranen kunnen zich  voortbewegen in het membraanoppervlak. Ze is gemakkelijk vervormbaar in de drie richtingen van de ruimte. Ze kan kronkelen: fosfolipiden kunnen drie bewegingen uitoefenen: zijwaarts verspreiden, ronddraaien en slingeren (of flikflakken).

Dit aanpassingsvermogen van de cellulaire membraan kan nu in de huidverzorging toegepast worden om:

§  Hydratatie en huidelasticiteit te verhogen

§  Huidirritaties ten gevolge van negatieve invloeden van buitenaf te beperken

§  Vroegtijdige huidveroudering tegen te gaan. 

Structuur van de cellulaire membraan

Cellulaire membranen zijn met name samengesteld uit een dubbele laag fosfolipiden (fosfoglycerolipiden), eiwitten, suikers en cholesterol.

Droge Huid Oplossing Van Ericson Laboratoire

Hydra Clinic ondersteunt de natuurlijke hydratatie mechanismen van de huid

Hydra Clinic ondersteunt de verschillende mechanismen die betrokken zijn bij de verspreiding van vocht in de huid. Ook vergemakkelijkt deze medi-skincare voor de droge huid de wederopbouw van de beschadigde huid dankzij de toevoeging van een zelfherstellend fytocomplex. Tot slot verspreidt Hydra Clinic een langdurige hydratatie door middel van een huidpatch.

Medi-Skincare ingrediënten

De complete verzorgingslijn, zowel bij de Ericson Specialist als voor thuis, gebruikt hiertoe biotechnologische ingrediënten waarvan we hier de 4 belangrijkste de revue laten passeren.

AQUAPHYLINE: regulator van het hydratatieproces van de huid

AQUAPHYLINE stimuleert de synthese van Aquaporines (AQP-3) en bevordert de watercirculatie van de lederhuid naar de opperhuid. AQUAPHYLINE heeft bovendien het vermogen om het hyaluronzuur in de opperhuid te verhogen en zodoende op krachtige wijze de capaciteit van het waterbehoud in de verschillende huidlagen te stimuleren. AQP-3 zijn kleine kanalen die de taak hebben om de watercirculatie tussen de cellen te verzekeren. Door de synthese van de AQP-3 te ontwikkelen kan verspreiding van vocht in de huid verbeteren. Aquaporines, die in 1998 werden ontdekt door Peter Agre en waarvoor hij de Nobelprijs Chemie heeft ontvangen , spelen een fundamentele rol in de watertoevoer door de cellulaire membranen waar ze kleine kanalen vormen. Men heeft moeten wachten op de ontdekking van Aquaporines (deze eiwitten bevinden zich in de celmembranen) om te kunnen uitleggen hoe vocht in de huid circuleert. AQUAPHYLINE verhoogt de synthese van Aquaporines met 44%  

LIPIDURE: Biomimitiek en Biocompabiliteit

LIPIDURE is een actief bestanddeel dat tot stand gekomen is dankzij biomedisch onderzoek. Het is immers afgeleid van de handelingen op biocompatibele polymeren voor implantatie in het menselijk lichaam. Het doel is om de immunitaire respons die leidt tot afstotingsverschijnselen te beëindigen. De structuur van LIPIDURE: fosforylcholine polymeer, (MPC= 2-Methacryloyloxyethyl Fosforyl Choline) is ontwikkeld om de tweevoudige fosfolipidelagen van de membraancellen na te bootsen. Dankzij de biochemische structuur herstelt LIPIDURE de compactheid van de huid door haar een optimale hydratatie te bieden. In feite kan LIPIDURE de rol van moleculaire spons nabootsen, dat betekent dat het water wordt vastgehouden in de opperhuid.

Dankzij de bewegelijkheid van haar 3D structuur is LIPIDURE in staat van richting te veranderen al naar gelang het omgevingsvochtgehalte: als het omgevingsvochtgehalte laag is zal het hydrofiele gedeelte naar binnen keren om de watermoleculen in de opperhuid vast te houden en een verhoging van de PIE te voorkomen. Als het omgevingsvochtgehalte hoog is zal het hydrofiele gedeelte naar buiten keren om zoveel mogelijk watermoleculen op te vangen en deze terug te plaatsen in de verschillende huidlagen: hierdoor wordt het flikflak-effect van de fosfolipiden van de huid nagebootst.

De structuur van LIPIDURE heeft veel overeenkomsten met de cellulaire membranen. LIPIDURE nestelt zich in de eerste micrometers van de hoornlaag en vormt een beschermende hydrogel die op het huidoppervlak blijft zelfs na een aantal reinigingen. De uitstekende biocompabiliteit zorgt tevens voor het makkelijker penetreren en het progressief verspreiden van de actieve bestanddelen in de diepe lagen van de huid. LIPIDURE herstelt de hele opperhuid dankzij hygroscopische eigenschappen (vermogen om water vast te houden). Het versterkt de barrièrefunctie van de hoornlaag en vermindert zodoende de PIE. Lipidure (MPC) zorgt voor een verbetering van de hydratatie van de huid met 30%.

SKIN REPAIR BIO stimuleert het herstelproces van de huid 

SKIN REPAIR BIO is een biotechnologies extract van de Onopordum acanthium, bekend om zijn helende eigenschappen bij de behandeling van brandwonden, en brengt de synthese van de essentiële eiwitten die betrokken zijn bij huiddifferentiatie, weer op gang: InvolucrineLoricrine,Lekti. Deze bevorderen de synthese van de NMF-factoren en dragen bij aan de verbetering van de huidbarrière functie door de micro-architectuur van de hoornlaag te versterken

VOLULIPtm geeft lippen meer volume

VOLULIP™ is samengesteld om een alternatief antwoord te bieden op de hyaluroninjecties en anti-aging claims. VOLULIP™ is een plantaardig complex van het Portulaca-extract gecombineerd met matrikines (bio-peptiden) om de nieuwe aanmaak van extracellulaire matrix moleculen voor extra volume en stevigheid opnieuw op gang te brengen. VOLULIP™ verhoogt de aanmaak van hyaluronzuur met 101%.  

PROFESSIONAL PROTOCOL

Duur van de behandeling = 75 min
Kuur van 4 tot 6 behandelingen
Behandelfrequentie = 1 keer per week

Droge Huid Belofte Van Ericson Laboratoire Hydra CLinic

Hydraterend & Voedend

Hydra-Clinic is een hydrovoedende behandeling die inwerkt op de natuurlijke hydratatiemechanismen van de huid. Het  vermenigvuldigt de vochttoevoer van de huid om zo verzekerd te zijn van een optimaal hydratatiepeil.

Slimme Hydrolipiden 

Het nieuwe Hydra Clinic gamma is verrijkt met slimme hydrolipiden die in staat zijn het hydratatiepeil aan te passen op basis van het vochtgehalte van de omgeving. De tweevoudige doeltreffendheid zorgt ervoor dat ze op een biomimetische wijze de taak van de fosfolipiden van de huid reproduceren, zodoende wordt ook de natuurlijke hydrolipidische structuur van de huid nagebootst.

Herstellen van het evenwicht

Als het protocol van HYDRA CLINIC gevolgd wordt, merk je dat we het evenwicht van de droge huid gemakkelijk kunnen herstellen.

Bekijk hier de producten van HYDRA CLINIC

<!--
<img src="images/page3_img1.jpg" alt="">
--> <![CDATA[// <![CDATA[ // <![CDATA[ // <![CDATA[ // // ]]]]]]]]> // ]]]]]]> // ]]]]>]]>
  • Huid

Reacties op deze post (0)

Plaats een reactie