s

Mediskincare Blog

  • Stralende Lach En Schitterende Tanden
  • Huidmondverzorging

Stralende Lach En Schitterende Tanden

Tips voor een stralende lach en schitterende tanden

 Witte tanden en een schitterende lach. Wie wil dat niet? Tegenwoordig is er van alles mogelijk om je tanden witter te maken. Er zijn talloze zelfbleek sets voor thuis,  professionele centra waar je terecht kunt voor een grondige gebitsreiniging en zelfs witte tandenwinkels! Maar je kan zelf ook al veel doen om de verkleuring van je tanden te voorkomen! Door bewust om te gaan met bepaalde voedingsmiddelen en dranken bijvoorbeeld. In deze blog handige tips die je op weg helpen naar een wit, stralend en gezond gebit. 

Gekleurde voedingsmiddelen
Bepaalde gekleurde voedingsmiddelen en dranken zijn een aanslag op je gebit. Enkele voorbeelden hiervan zijn pastasaus, bessen, koffie en rode wijn.  Hoewel het bijna onmogelijk is om al deze voedingsmiddelen te vermijden, kun je wel proberen om maat te houden. En, natuurlijk minimaal 2x per dag je tanden te poetsen.
 

Suiker
Suiker voorkomt het neutraliseren van speeksel. Hierdoor kunnen zuren in je mond tandplak veroorzaken. Alles wat suiker bevat is slecht voor je tanden, maar het wordt pas echt een probleem als je de hele dag door snoept, liters frisdrank drinkt en fruit eet.

Als je geen mogelijkheid hebt om tussendoor je tanden te poetsen, spoel dan grondig je mond met water. Hierdoor zal het merendeel van de oppervlakkige suiker tussen en op  de tanden worden weg gespoeld. Probeer op vaste tijdstippen te eten en niet steeds tussendoor.

Roken
We weten allemaal dat roken ongezond en slecht is. Maar de meeste mensen weten niet dat roken ook veel schade toebrengt aan je gebit en tandvlees. De kans op gaatjes, tandvleesontsteking en parodontitis is bij rokers vele malen groter. Roken droogt je mond uit en hoe minder speeksel je hebt, hoe meer tandplak en tandsteen zich op en onder het tandvlees vormen. Daarnaast zorgt roken ervoor dat je tandvlees minder snel bloed, waardoor er de kans bestaat dat je te lang doorloopt met een tandvleesontsteking of tandsteen. Roken is bovendien een belangrijke oorzaak van gele vlekken en verkleuring op of tussen je tanden. 

Preventie
Suiker en gekleurde voedingsmiddelen laten staan is voor veel mensen ondenkbaar. Er is echter wel een aantal manieren om gebitsverkleuring zoveel mogelijk te beperken.

  • Kauw suikervrije kauwgum, hierdoor is er meer speeksel in je mond aanwezig wat ervoor zorgt dat de kans op tandplak vermindert.
  •  Poets regelmatig (in ieder geval 2 x per dag) je tanden. Gebruik ook extra gebitsreinigers voor de ruimtes tussen je tanden en kiezen zoals ragertjes, flosdraad en tandenstokers.
  • Poets bij voorkeur met een elektrische tandenborstel.
  • Beperk het aantal momenten waarop je suiker of gekleurde voedingsmiddelen nuttigt en spoel je mond met water.
  • Drink zoete frisdranken bij voorkeur met een rietje om de aanslag op je gebit te verminderen.
  • Huidmondverzorging

Reacties op deze post (0)

Plaats een reactie