s

Mediskincare Blog

  • Is acne iets van het verleden?
  • acneHuid

Is acne iets van het verleden?

Acne en acne behandelen berust op de waarheid dat puistjes niet op magische wijze verdwijnen zodra je 18 wordt. Sterker nog, meer dan de helft van alle volwassen vrouwen heeft last van acne. Menstruatie, zwangerschap, menopauze en orale anticonceptiva zijn de voornaamste boosdoeners. Hormonale onevenwichtigheden stimuleren de productie van talg. Talg is een natuurlijke olie op je huid, bedoeld om te hydrateren, maar het kan ook je poriën blokkeren.

Wat is acne? Acne is een verzamelnaam verschillende huidonzuiverheden die alle te herkennen zijn aan het optreden van puistjes. Acne berust op een overmatige productie van talg, waardoor mee-eters ontstaan. In deze verstopte en uitgezette talgkliertjes bevinden zich bacteriën die prikkelende stoffen produceren en ontstekingsverschijnselen oproepen.

Hoe kom je er vanaf? Om infecties te bestrijden en het evenwicht van de huid te behouden produceert de huid natuurlijke antibiotica. Wanneer dit eco-systeem wordt verstoord kunnen bacteriën zich vermenigvuldigen en kan de huid met ontstekingen reageren. We moeten de huid dus voorzien van wat extra hulp. 

Een juiste dagelijks verzorging maakt je huid gezond en mat. Natuurlijke antibiotica helpt de invasie en de groei van bacteriën te beperken. Het afweersysteem van de huid moet daarom beter worden bewapend om de bacteriële proliferatie te stoppen. Dit doen we door het hormonale evenwicht te herstellen met een aangepast programma.

Nooit uitknijpen Ongetwijfeld heb je dit vaker gehoord maar het kan niet vaak genoeg gezegd worden. Hoewel het verleidelijk is om witte kopjes en mee-eters uit te knijpen, kan dit leiden tot littekens en vlekken op je huid (een verouderde huid regenereert minder snel). Uitknijpen zorgt er ook voor dat bacteriën zich verspreiden via je vingers en zo nog meer puistjes veroorzaken.

Pas op voor het uitdrogen van je huid Acne van tieners uit zich vaak rond de vette T-zone (voorhoofd, neus en kin). Acne van volwassenen zie je vaak langs de kaaklijn (die niet typisch vet is). Het is dus belangrijk om aangepaste producten te gebruiken.

  • acneHuid

Reacties op deze post (0)

Plaats een reactie