s

Mediskincare Blog

  • Tips om een kater van je huid te herstellen
  • Huidrosacea

Tips om een kater van je huid te herstellen

Alcohol is een bekende trigger voor huidaandoeningen. Eén van de meest voorkomende erfelijke aandoeningen is rosacea, een chronische huidaandoening die een rode en ontstoken huid over de wangen, neus en voorhoofd kan veroorzaken. Als je toch wil genieten van een wijntje (te veel) dan geven we hier een paar tips hoe je een kater van je huid kan behandelen en de effecten van alcohol kan verminderen.

Hydrateren, hydrateren, hydrateren
Het drinken van water voor, tijdens en nadat je alcohol consumeert is de beste manier om dehydratatie tegen te gaan. Vermijd ‘s ochtends koffie, de cafeïne zal je alleen maar meer uitdrogen. Kokoswater is een goed natuurlijk alternatief voor sportdrankjes om je electrolyten bij te vullen. Omdat het minder suiker en additieven bevat is het voor mensen met een gevoelige huid en huidaandoeningen als rosacea bovenal aan te raden.

Rust
Met een beetje geluk is het feest waar je wijntjes gaat nuttigen in het weekend. Zo kun je ambitieuze plannen in de ochtend skippen en dus uitrusten. Als je in het weekend werkt, zorg dan dat je bij thuiskomst een middagdutje inplant. Je huid herstelt en heelt het beste wanneer je rust. Dus terwijl je mogelijk jezelf lui vindt op dat moment, is je lichaam hard aan het werk om de schade die de vorige avond is aangericht te herstellen.

Vermijd katervoedsel
Helaas kun je je lichaam niet altijd vertrouwen om je te vertellen wat het nodig heeft. Vet, zout voedsel zal je complexie net zo min helpen als dat het je kater verhelpt. Mensen met rosacea zijn al gevoelig voor voedsel dat rijk is aan vet en suiker, dus is het nog belangrijker om de juiste keuze te maken. Wat je lichaam wel nodig heeft zijn vitaminen en mineralen, in het bijzonder B-vitaminen, Vitamine C en potassium. Potassium regelt samen met sodium de vochtbalans in het lichaam. Noten, bananen, bonen en vis zijn rijk aan huid-boostende voedingsstoffen.

  • Huidrosacea

Reacties op deze post (0)

Plaats een reactie